Евгени Кузнецов се разписа в третия период и донесе победата с 2:1 у дома за Вашингтон срещу Ню Йорк Айлъндърс в среща от първия кръг в плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Във втората четвърт Джоуъл Уърд даде аванс за столичани, които драматично спечелиха серията с 4:3 победи. Също в третия период Франс Нилсен изравни за Ню Йорк. Вратарят на Кепитълс - Брейдън Холтби, направи 10 спасявания в този двубой. От следващия сезон Айлъндърс за първи път от 1972 година няма да играе в Насау Колизеум, защото се мести от Лонг Айлънд в Бруклин.

Вашингтон контролираше играта и имаше голямо превъзходство при ударите, отправяйки 26 срещу само 11 за гостите. Във втория кръг на плейофите Вашингтон ще играе срещу Ню Йорк Рейнджърс, който елиминира столичния отбор в седем мача през 2012 и 2013 година. Тампа Бей победи с 5:2 при гостуването си на Детройт и изравни серията в първия кръг на Западната конференция до 3:3 победи. Тайлър Джонсън реализира два гола за успеха на Лайтнинг.

Джонсън и Джейсън Гарисън се разписаха в първия период, а Джонсън вкара и за 3:0 във втората част на срещата. Томаш Татар реализира два гола в полза на Ред Уингс, но Алекс Килърн и Седрик Пакет оформиха важния успех с 5:2 в полза на Тампа Бей. Бен Бишъп се отличи с 22 спасявания за гостите, които са домакини в решителния седми мач от серията между двата състава на 30 април./БТА