Словакия и САЩ играха в директен спор за класиране на четвъртфиналите на Световното първенство по хокей на лед. Европейците надделяха с 3:2, но това се случи след продължения и позволи на американците да се класират за директните елиминации. 

Словаците имаха нужда от успех в редовното време, за да изпреварят съперника си в последния възможен момент. Но мачът не се разви по най-добрия за тях начин, въпреки че откриха резултата в 18:39 минути след началото на първата третина с гол на Кристиан Ярош. 

Но хокеистите на САЩ направиха пълен обрат. В 7:15 минута на втората част, при числено предимство на леда, Брок Нелсън изравни, а Ник Фолиньо в 3-та минута на последната третина направи 2:1. 

Павол Скалицки успя все пак да изравни за Словакия само осем минути преди края на редовното време и даде надежди на тима си. Но нов гол в негова полза до изтичането на редовните 60 минути на мача не падна. Така победителят се реши след продължения. 

Марко Дъно отбеляза победния гол за словаците след една минута от изтичане на допълнителното време и поне донесе успеха на тима си в тази директна битка. Европейците обаче остават пети в класирането с 9 точки, докато американците са четвърти с 11. 

Така "янките" ще играят на четвъртфиналите срещу един от големите фаворити Чехия, който победи Швейцария с 5:4 в последния си двубой от груповата фаза и няма как да бъде изместен от Русия заради победата в прекия двубой. Швейцарците пък не намериха място на директните елиминации.