Ски клубовете членуващи в Българска федерация ски ще сформират комисия, която заедно с останалите зимни федерации и представители на курортите да се срещне с премиера Бойко Борисов за генерално решаване на проблемите с изграждането на спортна инфраструктура. Това решение бе взето на днешното от общто събрание на БФСки.

"Зимни спортове без спортна инфраструктура не се правят", категорични бяха участниците в събранието. Те дадоха за пример как държавата помага на останалите спортове, като им дава стадиони, строи зали или им помага за строителството на трибуни.

"След като не може да построи нищо за ските, защото е много скъпо нека държавата поне направи лесен начин за всички, които искат да инвестират в спортна инфраструктура за зимни спортове. Ако не то да обяви ясно, че не иска развитие на зимните спортове", заявиха ски клубовете по време на общото събрание.

По време на събранието, което бе ръководено от председателя на БФСки Цеко Минев, заместника му Георги Бобев и генералния секретар Пепа Мицева, бе приет отчет за изминалата година. Избран бе дипломиран експерт-счетоводител за отчетната 2015-а година.

Приет бе и бюджетна рамка за сезон 2015/16 в размер на 3 060 000 лв. От тях 44% ще са от ММС, 43,78 от рекламодатели, а останалите ще се сформират от финансиране от ФИС, ТВ права, членски внос и други приходи. Членовете на БФСКи избраха Пепа Мицева за нов член на Управителния съвет.