Представителят на домакините Максим Вилегжанин спечели скиатлона от Световната купа по ски-бягане в руския зимен център Рибинск. Вилегжанин беше най-бърз по трасето от 15 километра класически стил и 15 километра свободен стил и финишира за 1:21:54.8 час.

Така той записа втора победа в дисциплината в Рибинск след 2012 година и общо пета в кариерата си за Световната купа. Втори на 2.7 секунди завърши швейцарецът Дарио Колоня, а трети на 6.2 секунди се нареди Мати Хейкинен от Финландия.

Като цяло руснаците доминираха в надпреварата, като шестима от тях влязоха в челната осмица. Водещите състезатели от Норвегия пропуснаха стартовете в Рибинск, но това не попречи на Мартин Йонсруд Сундби да остане на върха на генералното класиране за Световната купа след 22 от 28 състезания с 1189 точки. Колоня излезе на втора позиция с 856 точки, а Петер Нортхуг (Норвегия) вече е трети с 849 точки.

Българите също не участваха в Русия, като в генералното подреждане за сезона единствено Веселин Цинзов има актив от 2 точки и заема 131-а позиция./БТА