Питсбърг победи с 4:2 като гост Тампа Бей в третия мач от финалната серия от Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Пингвините, които водят с една победа срещу Светкавиците, изпратиха 21 удара към вратата на своите съперници само през втората част, а в последните 20:10 минути отбелязаха четири гола.

Сидни Кросби вкара победния гол в полза на Пингвините в средата на третата част, след като капитанът на отбора се възползва от числено предимство за единствения пауърплей гол в срещата. Крис Куниц пък реши изхода на мача 6:48 минути преди сирената, когато стигна първи до свободна шайба и вкара втория си гол в плейофите. Преди това се разписаха Карл Хагелин и Фил Кесел, докато за Тампа Бей точни в последната третина бяха Тайлър Джонсън и Онджей Палат.

Матю Мъри спаси 22 удара на вратата на Питсбърг, докато Андрей Василевски отрази двойно повече - 44. Това маркира и нов исторически рекорд в историята на отбора от Тампа, който не беше допускал повече от 40 удара към своята врата в плейофите.

За двата отбора няма почивка. По-късно днес Сейнт Луис и Сан Хосе играят трети мач от финалната серия на запад, а Питсбърг приема Тампа Бей в "Конзол енерджи" в петък, 20 май.