Ню Йорк Рейнджърс елиминира Питсбърг от плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като Карл Хагелин вкара в продължението за победата с 2:1. Рейнджърс се възползваха и от блестящите намеси на ветерана Хенрик Лундквист на вратата, за да спечелят с 4:1 четвъртфиналната серия от Източната конференция.
Хагелин пое шайбата зад мрежата на Марк-Андре Флюри и завъртя страхотно стика си, за да изпрати удара в близкия ъгъл на врата на Питсбърг.

С това Рейнджърс записаха четири победи с по 2:1 и продължават напред в плейофите, където ще срещнат победителя от сблъсъка между отборите на Ню Йорк Айлъндърс и Вашингтон. 

Столичаните водят с 3:2 победи в серията. Лундквист спаси цели 37 шайби в мач номер 5, като особено запомнящ се ще бъде отразеният удар срещу Брендън Сътър в продължението. Състезателят на Пингвините беше сам срещу мрежата и можеше да изпрати серията в шести мач в Питсбърг, но брилянтният швед спаси удара.

Крейг Андерсън спаси 45 удара на вратата на отбора на Отава, който се спаси от ранна елиминация след победа с 5:1 над Монреал. Канадците все пак водят в серията с 3:2 победи, а
Сенаторите са домакини на мач номер 6. Те останаха в плейофите благодарение на голове на Боби Райън, Патрик Виркох, Ерик Карлсон, Ерик Кондра и Майк Хофман.

Деван Дъбник отрази 36 шайби на вратата на Минесота във вратарския ден в НХЛ, а неговият отбор победи Сейнт Луис и пое лидерството в серията от Западна конференция с 3:2 победи. Гостите вкара четири поредни гола и обърнаха мача след попадението на Владимир Тарасенко, което изпрати серията в шести мач. /БТА