Отборът на Ню Йорк Рейнджърс победи с 4:1 Нешвил в среща на два от най-добрите отбори в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Хищниците остават лидери в генералното класиране с 89 точки и водят с две пред Монреал, докато Рейнджърс са с 84 и оглавяват подреждането в Столичната дивизия пред Ню Йорк Айлъндърс и Питсбърг. Матс Дзукарело и Дерик Брасар записаха по две асистенции, от които се възползваха Марк Стаал, Крис Крайдър, Доминик Муур и Рик Неш.

В двубоя успешен дебют записа и привлеченият по-рано през седмица от Аризона защитник Кийт Яндъл. Кам Талбът също се наслади на хубава вечер, след като спаси 25 шайби на мястото на контузения ветеран Хенрик Лундквист, който в понеделник празнуваше своя 33-и рожден ден. Дзукарело беше звездата на мача в "Медисън скуеър". Той се представи великолепно и защити доверието от страна на ръководството, което му предложи нов 4-годишен договор в края на миналата седмица.

Бен Смит вкара няколко часа след преминаването си в отбора на Сан Хосе, който не допусна гол при победата с 4:0 над Монреал. Акулите правят това в трети пореден мач срещу Канадците, които пропуснаха отлична възможност да оглавят генералното класиране в НХЛ.

Джонатан Тейвс вкара два гола и асистира на Мариан Хоса при победата на Чикаго с 5:2 над Каролина в друг мач от вечерта.

Черните ястреби спечелиха за трети път в последните си четири срещи, след като Кори Крофърд спаси 27 шайби, а Брендън Саад вкара 20-ия си гол за сезона. Тейвс е с 21./БТА