Бъдещето на българския хокей на лед ще играе специален турнир, с който да почете човек, отдал живота си за развитието на този спорт у нас. 

Малки хокеисти до 8-годишна възраст ще излязат на леда в Зимния дворец в София за турнир по „Крос  Айс”  - мемориал за бившия президент на Българската федерация по хокей на лед Добромир Кръстев-Доби. 

6 отбора от малчугани на кънки ще се впуснат в надпреварата за мемориалния турнир „Доби”. Ще участват „Левски – София”, „Славия”, ЦСКА, НСА, „Ирбис” и НСА-2.

Мемориалът ще се проведе на 5 март (неделя) от 13 часа в Зимния дворец в столицата по инициатива на хокеен клуб „Левски-София”. 

„Желанието ни е турнирът да стане ежегоден. Доби го е заслужил с обичта и всеотдайността. Всички в хокейните среди го уважаваме. По време на неговото управление хокеят на лед в България беше във възход. Помагаше на всички от сърце”, сподели треньорът на детско-юношеската школа към „Левски – София” Георги Димитров.

Добромир Кръстев почина точно на 5 април 2013 г. Преди това оглавяваше българския хокей на лед за 11 години - от 1999-а до 2010-а. Като хокеист започва изявите си в „Славия”, след което преминава в столичния „Академик”, където завършва и кариерата си.

На мемориалния турнир „Доби” освен най-добрите вратар и нападател ще бъде отличен и най-малкият участник в надпреварата.