Ледената пързалка, която преди седмица отвори врати в центъра на София на езерото „Ариана“ в „Борисовата градина“ ще работи денонощно до края на март.

„Наистина тази пързалка е създала доста емоции на хората, обичащи спорта. Веднъж видяхме как едно момче, докато се пързаля, внезапно спря, застана на колене, извади пръстен от джоба си и предложи брак на любимата си. Често организираме детски партита, големите фирми обичат тук да правят тиймбилдинг, а при нас идват и доста известни личности, сред които спортисти и журналисти,“ обясни пред sofia2018.bg управителят на пързалката Георги Георгиев.

Посетителите на ледената пързалка са на различна възраст – от най-малките до най-големите, а един от най-атрактивните любители на зимните спортове е 83-годишен ветеринарен

доктор. Всяка сутрин от 8.00 до 9.30 ч. пързалката е безплатна за децата от общинските детски градини и училища. Входът е 5 лв., като една сесия върху леда е с продължителност 1 час и 20 минути. Цената за наем на чифт кънки е 4 лв. За същите пари от 22:00 до 6:00 ч. всеки любител на зимните спортове има право да се пързаля неограничен период от време. Който иска инструктор през деня за 40 минути, трябва да доплати още 8 лв.

Забавления на ледения ринг ще продължат до края на март 2016 година. През целия зимен сезон най-голямата ледената пързалка на Балканите и София 2018 – Европейска столица на спорта ви очакват на езерото „Ариана“. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS