Швейцарката Лара Гут постигна първа победа за сезона в супергигански слалом, след като триумфира в състезанието от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

24-годишната Гут беше най-бърза на пистата "Кандахар" и финишира за 1:20.51 минути. Така тя записа пети успех за сезона и 17-и в кариерата си. Втора на 15 стотни остана представителката на домакините Виктория Ребенсбург. Линдзи Вон (САЩ), която спечели спускането в събота, се нареди трета, на 23 стотни след победителката. Американката излезе начело във вечната ранглиста с 42-ия си подиум в супергиганския слалом. Ренате Гьотъл (Австрия) е втора с 41 подиума.

Лара Гут прекрати серията на Вон от пет поредни победи в дисциплината. 31-годишната Вон има 27 успеха в кариерата си за Световната купа в супергиганския слалом, което е рекорд за мъже и жени. Тя триумфира в седем от последните общо осем старта в дисциплината от януари 2015-а година насам и губи за пръв път през сезона в супергигански слалом.

В генералното класиране за Световната купа Линди Вон води с 1060 точки. Втора с 973 точки е Лара Гут (Швейцария), а на трето място е Ребенсбург с 820 точки. За малката Световна купа в супергиганския слалом Вон е начело с 360 точки, пред Лара Гут с 261 точки и Корнелия Хютер (Австрия) с 215 точки. Хютер се нареди пета в днешния старт с пасив от 92 стотни./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS