Уникалната кинопанорама "SNOW CINEMA - филми за ски и сноуборд" ще подгрее феновете на ските в Банско в дните преди старта на Световната купа по ски. 

На 24, 25, 26 и 27 февруари от 18:00 часа в киносалона на посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд - олимпийски спускания, фрийрайд, бързи ски и смразяващи линии.

Програмата включва и изключително ценните филми "Олимпийските звезди - филми за шампиони", съставена от фондовете на най-големия по рода си в света Музей на планините в Торино. 

Филмът "Снежна афера" от 1972 г. е с участието на Жан-Клод Кили трикратен шампион (спускане, слалом и гигантски слалом) от зимните олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г., с огромен принос в развитието на ски-техниката. Не пропускайте и лентата за легендарния Лео Гасперл - най-добър скиор в света до
Втората световна война и първи треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини.

Любопитно е, че част от героите на филмите са били и в България като гости на междунардония Банскофилмфест. Това са скиорът Густаво Тьони (гост 2007г.) във филма "Една стотна от секундата", чарованата сноубордистка Жералдин Фаснахт (гост 2013, 2014г.) във "Високият път на стръмните върхове" и рекордьорът по бързи ски Симоне Оригоне (гост 2013г.) в "Граница на скоростта".

Входът е свободен./БТА