Франция вкара три гола само в първата част и спечели с 6:2 срещу Унгария в мач от група "Б" на световното първенство по хокей на лед в Русия. Французите вече са на четвърто място в своя поток, който се провежда в Санкт Петербург, след като спечелиха пет точки от трите си мача до момента. Лидер е Канада, следван от Финландия и Словакия.

Саша Трейе вкара една от шайбите в първата третина, а Николас Риц и Дамиан Флюри също записаха по един гол в полза на французите. Трейе се разписа на два пъти и в последната част, за да оформи своя хеттрик.

ГЛЕДАЙ СВЕТОВНОТО ПО ХОКЕЙ В КАНАЛИТЕ НА НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

"Имаме пет точки от три мача и това е отлично постижение. Сега вече можем да се концентрираме върху изкачването ни в таблицата и да се опитаме да постигнем нещо повече. Имаме три мача срещу водещите тимове в групата - Канада, Финландия и САЩ. Ще се опитаме да ги надиграем", каза капитанът на французите Лоран Мюние.

Норвегия победи с 4:2 Казахстан и се изкачи на четвърто място в група "А". Матис Олимб вкара два гола за скандинавците, а Йоханес Йохансен и Матс Дзукарело отбелязаха първото и последното попадение. За Казахстан се разписаха канадецът Найджъл Доус и американецът Брендън Боченски./БТА