Защитникът Брайън Кембъл реализира победния гол за Флорид Пантърс 1:20 минути след началото на продължението, за да донесе успех с 2:1 над Детройт Ред Уингс в единствения мач, който се игра тази нощ в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

36-годишният ветеран беше точен от ръба на левия кръг при ситуация трима срещу двама, като това бе второто му попадение през сезона.

Срещата беше изключително равностойна, като вратарите на двата тима – Роберто Луонго и Петър Мразек бяха на много високо ниво. Луонго направи 28 спасявания в срещата, докато неговият колега завърши с 30 отразени шайби.

Първата третина премина без отбелязани голове, като резултатът в Детройт бе открит от домакините през втората част. Малко след изминаването на 7 минути от нея защитата на Флорида допусна груба грешка при изнасянето на топката и Дилан Ларкин остана сам срещу Луонго, за да го матира хладнокръвно.

Райли Смит обаче изравни резултата при оставащи малко над 5 минути игра в последния период. Смит отклони изстрел на бранителя Аарън Екблад и по този начин заблуди 23-годишният вратар на „крилете“.

Впоследствие дойде и пълният обрат за гостите в продължението, като това бе четвърти пореден мач за Детройт, който стига до овъртайм (общо 6-и в последните 7).


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS