Националният отбор на Финландия победи с 3:1 Франция и остана непобеден на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Русия. 

Скандинавците спечелиха всичките си пет мача до момента и са първи в група "Б" с една победа повече от отбора на Канада, който играе по-късно днес срещу Словакия.

Финландците решиха изхода на срещата във втората третина, когато вкараха всичките си три гола. Еса Линдел, Александър Барков и Патрик Лейн се разписаха в полза на победителите, а Мико Коскинен отрази 17 удара. Той пусна само един гол, дело на Пиер-Едуард Белемар в самия край на срещата.

Кристобал Юе спаси 16 удара на вратата на французите, които са шести в група "Б", мачовете от която се играят в Санкт Петербург.

Швеция се изкачи на второ място в група "А", след като победи Норвегия с 3:2 в Москва. Густав Нюквист, Мартин Лундберг и Роберт Розен вкараха головете за шведите, които изостават с три точки от лидера Чехия.

"Днес вкарах гол с огромен късмет, но това ще свърши само добро за самочувствието ми. Не играхме особено добре и сами се затруднихме, но в крайна сметка спечелихме трите точки, за които излязохме на леда", каза Нюквист след мача.