Треньорът на националите ни по ски Драго Грубелник, коментира в Зьолден, че трите лагера на сняг, които е направил отбора са били изключително ползотворни, съобщиха от Българската федерация по ски.

"Работихме основно в гигантския слалом. За своите 17 години Алберт показа страшно добро каране. Категоричен съм, че няма негов връстник в света, който да може да го победи в момента. Това бе и една от причините да го доведем в Зьолден. Другата е че от тримата ни национали в момента той е най-добре в гигантския слалом. Убеден съм, че това момче много бързо ще направи прехода от стартовете във ФИС, през тези в Европейската и Световната купа. На тренировките в Пицтал в скоростните дисциплини Попов даде по-добри времена и от австрийците", заяви треньорът.

"Той има шампионски манталитет. Мисленето му е на 100 процента насочено само към спорта. Главата му е концентрирана само за ските. Егото му е да не пуска никой пред него. Всяко слабо пускане го вбесява. Не искаме да го натоварваме обаче с големи очаквания за Зьолден, а да види какво е да караш в Световната купа с най-добрите. Стефан Присадов и Камен Златков също вече вдигат формата си и добрите резултати и при тях няма да закъснеят.  На последния лагер в Хинтертукс тренирахме ползотворно с отборите на Хърватия, Италия и Финландия", допълни Грубелник..