Женската щафета на Германия спечели състезанието на 4 по 6 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Германките в състав Франсиска Хилдебранд, Франсиска Пройс, Луизе Кумер и Лаура Далмайер изминаха дистанцията за 1:18.47,7 час, след като направиха две наказателни обиколки и използваха 10 допълнителни патрона. За Германия това е втора победа за сезона.

Състезанието се проведе въпреки силния вятър на стрелбището, който направи надпреварата екстремна и до последния пост имаше много обрати в класирането.

На второ място на 35.0 секунди останаха състезателките на Чехия, който не направиха наказателна обиколка, но използваха 15 допълнителни патрона.

Олимпийският шампион от Сочи'2014 Украйна зае третото място с пасив от 45.9 секунди. Биатлонистките на тима направиха три наказателно обиколки и им бяха нужни 14 допълнителни патрона. 

Русия, сребърен медалист от Сочи, остана на четвърто място на 57.2 секунди след Германия.

Щафетата на България в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева се нареди на 13-о място. Българките направиха шест наказателни обиколки, използваха 19 допълнителни патрона, а на последен пост Кадева беше задмината с обиколка от Далмайер./БТА