Треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева заяви, че съчетанията във финалния многобой на Игрите в Рио де Жанейро са били инфарктни. Специалистът коментира още, че грациите ни са заслужавали олимпийския медал, който спечелиха.

Нашите момичета завоюваха бронза на най-престижния спортен форум на планетата и така прибавиха към витрината на успехите си единственото отличие, което им липсваше.

„Не мога да опиша как съм се чувствала през целия ми престой в Бразилия. Естествено една кошмарна събота и разкошна неделя. Съчетанията в многобоя в неделя бяха инфарктни. Момичетата играят по две минути и половина, а на мен ми се струваха по 10 минути композициите ни. Всеки елемент съм играла с тях. Едни 5 минути ти определят труда за 4 години. Имаше грешки при нас. Ние ги анализирахме, а Михаела каза на шега, че като се върнем в България ще ги изчистим“, започна с усмивка Ананиева.

„81 медала е равносметката за тези 8 години“, обясни лаконично Ананиева за стореното от ансамбъла ни.

„Бяха ни организирали екскурзия в Рио. Мисля, че момичетата още не знаят какво ги чака“.

„Наистина момичетата заслужаваха този медал. При все всичко, през което минаха, не се пречупиха. Явно някъде щяхме да сме сбъркали, ако пак не бяхме взели медал“, обясни Ананиева.

За Цветелина Стоянова, чието възстановяване върви по план, Ананиева каза: „Радвам се, че Цвети Стоянова се възстановява. Пожелавам ѝ да оправи в най-скоро време“.

„Любомира Казанова ще остане в следващия ансамбъл. Сега ще почина, а след това ще правя това, което мога най-добре“, завърши Ананиева.