Създателите на Heroes of the Storm (HOTS)– Blizzard Entertainment обявиха, че ще ще вложат 25 хиляди долара шампионата на Австралия и Нова Зеландия (ANZ). Целта е да бъдат привлечени най-добрите играчи по HOTS, които да се борят за класиране на световното първенство на компанията – BlizzCon.

Победителят в ANZ финалите, които започват на 1 агуст, предшествани от 2 квалификационни кръга, ще лети за САЩ, където ще спори в група с първенците на Югоизточна Азия, Латиска и Северна Америка. „Последният оцелял“ от потока ще има честта да участва на световните финали в Анахайм, които ще бъдат през ноември.

Със сигурност HOTS все още има да навксва популярност в полето на масивните онлайн бойни арени, което се отразява и върху наградните фондове. DotA 2, която е подобна игра, ще се радва на награден фонд от 11 милиона долара за своя турнир The International, но изпълнителният продуцент Крис Сигати не губи надежда. „Последните месеци ни накараха да повярваме, че HOTS може и трябва да бъде основен играч в света на електронните спортове. Ние следим отблизо възможностите за крауд-фъндинг и как другите компания подхождат към материята. Винаго обаче сме възприемали подход на партньорство, при който оставяме геймърската общност да направлява събитията. Инвестираме повече пари с всяка изминала година и мисля, че ще видите колко сме се разраснали“, коменира Сигати.