Шампионката по борба Станка Златева е сред първите съквартиранти, които влязоха в Къщата на VIP Brother за новия сезон на риалити шоуто.

Социологът Мира Радева и партньорът й - Ивайло Станчев, са първите двама участници, прекрачили прага на Къщата на VIP Brother 2013. След тях в шоуто влезе Съквартирантът, който се описва като най-известния рапър в България – Мишо Шамара.

Първата изненада на Big Brother в предпремиерния лайв е младият и предприемчив Пламен Медаров, който бе представен на участниците като успешен бизнесмен в Австралия и Нова Зеландия. Той ще бъде тайният агент на зрителите в Къщата с отговорни тайни мисии, които ще му възлагат феновете на предаването.

Осмият и последен участник, представен на първия лайв на VIP Brother 2013, бе златното момиче на България - Станка Златева. Тя влезе в Къщата под бурните аплодисменти на публиката, за да докаже на зрителите, че не е по-различна от тях. Четвъртата, последна за вечерта провокация към марионетката Пламен Медаров е да ухажва Станка Златева. “Това няма да ми е трудно, защото аз наистина я харесвам” - призна внедреният от Big Brother агент в Къщата.