Очакваният с голям интерес хандбален сблъсък при мъжете между Спартак (Варна) и Фрегата (Бургас) беше прекратен 1.30 минути преди края на двубоя. Разгневени от съдийско отсъждане гостите поискаха тайм-аут и когато играта трябваше да бъде подновена Фрегата, не се появи на терена. Според специалистите реферите са свирили безпристрастно и реакцията на президента на бурзгазлии Никола Добрев да прибере състава си е била прибързана и емоционална. Дербито между първия и втория в класирането беше изгледано от над 700 човека в зала „Владислав”, които видяха много качествен хандбал и мачът вървеше гол за гол.

На полувремето шампионите от Фрегата водеха с едно попадение повече - 10:11, а в средата на втората част преднината беше увеличена до 13:17 гола. Домакините дадоха всичко от себе си и заигравайки стабилно в защита успяха да обърнат резултата до 24:19, когато гостите решиха да не продължат мача и беше даден последен съдийски сигнал.

„Никой не разбра на какво се дължи това решение. Нямаме обяснение, но добре че в залата бяха президентът на федерацията Росица Бакърджиева и шефът на съдиите. Те ясно видяха какво се случи и когато в началото на другата седмица Спортно-техническата комисия заседава, съм убеден, че ще присъди по-убедителна победа в наша полза. Единият от вариантите е към резултата да бъдат прибавени 10 гола за нас“, заяви президентът на спартаклии Росен Добрев.

От страна на гостуващия тим не обясниха причината за постъпката си, но се очаква в следващите дни да бъде даден официален отговор до Българската федерация по хандбал.

След успеха си Спартак Варна продължи да води в класирането с актив от 20 точки, докато Фрегата е на втора позиция с 18.

До края на редовния сезон при мъжете остават три кръга, а след тях ще бъдат и плейофните мачове между първите четири тима за определяне на шампиона на България.

Хандбал

източник: Николай Илиев

В другите мачове от 11-я кръг на Държавното първенство по хандбал :

НСА- Интер-Академик – 37:22 (17:13)

Във Варна Локомотив и Осъм (Ловеч) завършиха наравно – 29:29 (19:11)

В същото време във финала за Купата на България при девойки до 19 години Бъки (Габрово) спечели трофея след като победи Етър 64 с 27:15.