Свръхтегло на един от претендентите за балканската титла по професионален бокс в категория средна – до 72,600 кг. -  без малко да провали срещата, насрочена за утре в зала „Лудогорец“ в Разград.

Медицинският преглед и тегленето на двамата боксьори – Стилиян Костов от Разград и Адил Русиди от Босна и Херцеговина се проведе тази вечер в Night Club SOHO в Разград. Лекарят не откри проблеми, но кантарът показа, че българинът е в категорията си – тежи 72,200 кг., а босненецът надвишава предварително уговорения от щабовете им толеранс до 73 кг. с още 200 грама. Реферът Венцислав Николов даде на Русиди време от 2 часа, в които да свали наднормените грамове, след посещение в тоалетната теглото остана същото, след второто -  организаторите предложиха да бъде претеглен гол. Част от щаба му и конкурента му Костов направиха параван и само те и реферът видяха Русиди без дрехи. 30 минути след първото претегляне босненецът вече отговаряше на изискванията.

Мачът за титлата на Балканската боксова федерация се играе утре, 27 декември, от 19,00 ч. в спортна зала „Лудогорец“. Билетите са по 10 лева, продават се непосредствено преди срещата. Играят се 10 рунда от по 3 минути, преди тази среща има още 4 демонстративни, една от които женска.

В момента България има един носител на балканска титла – Константин Семерджиев – Коко Тайсъна, скоро му предстои защита на титлата – обясни Николов. В средната категория поясът няма притежател и Стилиян Костов и Адил Русиди са претенденти за спечелването му.