Българката Станимира Петрова се класира за полуфиналите в  категория до 54 килограма и си осигури най-малко бронзов медал  на Световното първенство по бокс за жени в Джеджу в Република  Корея.

Петрова надделя по точки с 2:0 съдийски гласа над Марин  Ростан от Франция, бронзова медалистка от европейското първенство в Букурещ през юни тази година.  В спора за място на финала тя ще се изправи в неделя срещу  опитната Елена Савелиева  от Русия.

30-годишната Савелиева е световна шампионка от Бриджтаун  2010 и златна медалистка от първенството на Стария континент в  Ротердам 2011.  Други две българки загубиха на четвъртфиналите в своите  категории и отпаднаха на крачка от отличията.  

В категория до 51 килограма европейската шампионка Стойка  Петрова претърпя поражение по точки с 0:3 съдийски гласа от  италианката Тери Гордини.

При 60-килограмовите бронзовата медалистка от шампионата на  Стария континент в Букурещ 2014 Елисеева също беше елиминирана  по точки, но с 0:2 съдийски гласа от шампионката от Азиатските  игри в Инчон 2014 Цзюнхуа Ин (Китай)./БТА