Хандбалистите на "Спартак" се класираха за финала на държавното първенство за мъже. В решителния трети мач от ½-финала подопечните на Пенко Златев победиха градския съперник "Локомотив" с 22:20 (15:11) в Камчия и спечелиха серията с 2:1 победи.

Локо дръпна с 3:1 в началото, но съперника изравни и до края водиа в резултата, като най-голямата преднина достигна 4 гола, съобщава официалният сайт на Спартак.

„Бихме ги с много добра защита, нещо което ни липсваше в първите две срещи. Сега обаче момчетата си взеха поука и се представиха на ниво в тази фаза. Като цяло те изпълниха тактическите указания. Искаме да вдигнем титлата и ще направим всичко възможно това да стане, защото ще приляга на нашия отбор“, заяви Пенко Златев, треньор на финалиста.


В спор за златните медали "Спартак" ще срещне шампиона "Фрегата". В серията се играе до 2 победи от 3 мача, като варненци евентуално ще имат едно домакинство повече.
Първият двубой е на 10 май в Камчия. Седмица по-късно е ответната среща в Бургас. При разменени победи ще има решителен трети мач на 23 или 24 май.