След равенство 1:1 победи във финала, отборите на Етър 64 и Свелинград-ПУ ще определят новия шампион на България по хандбал при жените за 2016 година. Решителният трети и последен мач ще бъде в събота / 28 май/ от 15.00 часа във Велико Търново. Срещата ще се играе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, като се очаква трибуните да бъдат пълни с хандбални фенове.

Петя Кръстева от тима на домакините няма да вземе участие в мача заради контузия, други състезателки с травми и оплаквания в Етър няма. Съперникът от Свиленград пристига днес във Велико Търново и ще тренира в залата вечерта . Без проблеми в избора на състав е наставника на гостенките Павел Дженев. Съдии на двубоя са Георги Дойчинов и Юлиан Горецов.

При мъжете шампионът на страната също може да стане известен още този уикенд. Фрегата и Локомотив Варна играят в Бургас втория мач от „Супер финала”. Срещата е в неделя от 18.00 в Бургас и при успех на гостите от морската столица те ще спечелят титлата. В първия мач Локомотив победиха с 30:26 и предстоящия двубой е от изключителна важност за двата тима.

Ако Фрегата стигне до успеха ще се играе трети мач във Варна, който ще бъде на 4 юни. Домакините очакват силна подкрепа от трибуните, като входът за зрители в зала „Младост” е свободен. Фрегата ще излязат с най-доброто на игрището, в тима няма хандбалисти със здравословни проблеми. Гостите от Варна ще пристигнат в деня на мача без един от основните си състезатели. Тансер Юсню няма да играе заради травма. Рефери на двубоя между Фрегата и Локомотив са Руско Стоянов и Костадин Костадинов, съобщават от пресслужбата на хандбалната федерация.

Още една важна хандбална среща при мъжете ще се играе в предстоящите почивни дни. В събота от 16.00 часа във варненската зала „Черно море” в спор за третото място излизат Спартак и Добруджа. Двата тима загубиха полуфиналните плейофни битки и се борят за бронзовите медали.

В първия мач в Добрич домакините победиха „соколите” с 28:24 и при нов успех ще спечелят финалът с 2:0 победи. В лагера на Спартак всички са здрави, докато Добруджа ще пристигне без двама от титулярите си. Вратарят Исмет Хаджиев и крилото Живко Георгиев няма да играят. Арбитри на срещата ще бъдат Светлин Йовчев и Звезделин Йончев.