Безапелационно 28-годишният боксьор Стилиян Костов спечели титлата на Балканската боксова федерация в категория средна – до 72,600 кг.

Това стана пред публиката в родния град на шампиона с прозвище Still Kill  - Разград. Съперник на Костов бе 24-годишният Адил Русиди от Босна и Херцеговина. Срещата бе обявена за 10-рундова по 3 минути всеки, но приключи още в петия рунд. Реферът на ринга Венцислав Николов обяви Стилиян Костов за победител с технически нокаут, първият нокаут Русиди получи още в края на първия рунд, но се задържа на ринга. Във всяка следваща част от мача имаше по още един нокаут, след който съвземането на босненеца ставаше все по-трудно, наложи се и медицинска помощ, тъй като потече кръв от носа на Русиди.

Дама постави пояса на Балканската боксова федерация на победителя. Евгения Петрова е супервайзор и генерален секретар на Българския професионален боксов съюз.

България има още един балкански шампион в по-тежка категория, Константин Семерджиев – Коко Тайсъна.

Боксовата гала вечер в Разград напълни спортна зала „Лудогорец“, феновете на този спорт гледаха още 4 демонстрационни срещи, в които имаха възможност да подкрепят и още двама свои съграждани. В първия мач Ангел Емилов от София победи Николай Николов, също от София, във втората Глория Василева надви Тоедора Бачева, Кристиян Дочев от Разград записа победа над Данаил Станоев, а Станислав Ненков от Разград над Траян Димитров от София.

Водещ на шоуто бе Йордан Господинов-Дачко от тв предаването „Аламинут“.