В средата на месец октомври, Pravets Golf Club ще бъде домакин на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2015. Шампионатът се провежда от Професионалната голф асоциация на Европа, а голф клубът в Правец е домакин за пета поредна година.

Квалифицирани клубни професионалисти от над 32 страни ще вземат участие в четирите турнирни дни от 14 до 17 октомври и ще премерят сили за наградния фонд от 60 000 евро. 

Трикратният победител, португалецът Уго Сантош и тази година ще лети до България, за да защити титлата си на Шампионат за Европа през 2011, 2012 и 2014, заедно с италианецът Фредерико Ели, който стана европейски шампион през 2013 година. 

„Вълнуващо е да поставим начало на петото издание на най-престижното голф събитие в европейския календар на професионалната асоциация“, каза Иън Рандъл, Изпълнителен директор на ПГА на Европа. „Интересът на голф професионалистите расте с всяка изминала година, а България, като нова голф дестинация на Стария континент, се превръща във все по-популярно и атрактивно място. Благодарим за подкрепата на УниКредит Булбанк, както и на всички спонсори, които ни помагат да осъществим това събитие заедно с любезните домакини Pravets Golf Club“ 

По традиция шампионатът се предхожда от Про Ам турнир, който тази година ще се проведе  на 12 и 13 октомври. Отборите се състоят от трима аматьори и един професионален голф играч. Концепцията му дава шанс на изявените аматьори, играещи в България да се състезават рамо до рамо с доказаните имена в спорта.  

Официален превозвач на събитието и тази година ще бъде KIA. 

Ръководството на клуба изразява искрено своята благодарност към УниКредит Булбанк, KIA, Трансимпорт и  Домейн Бояр за дългогодишното партньорство и подкрепа!