Старши треньорът на индивидуалистките в националния отбор по художествена гимнастика Ефросина Ангелова проведе последното работно контролно преди заминаването на момичетата за Световното първенство в Щутгарт (Германия). Шампионатът на планетата започва на 7 септември.

В контролното взеха участие трите ни състезателки, които ще представят България в индивидуалната надпревара - Невяна Владинова, Мария Матева и Сара Стайкова. Невяна и Мария ще играят пo четири съчетания, а Сара - бухалки и лента.

Под зоркото съдийство на Мария Петрова и Деспа Кателиева бяха прегледани фишовете и се направиха последни указания за нашия щаб преди да започне Световно първенство, което е и квалификация за Олимпиадата в Рио.

Ако при ансамблите конкуренцията е наистина убийствена, при индивидуалното състезание е направо унищожителна. Амбиции имат страшно много нации, а квота получават първите 15 гимнастички в многобоя, както и първите 10 ансамбъла. 

Според Ефросина Ангелова и трите момичета са се представили много добре на контролното и са готови да се хвърлят в битката в Щутгарт.