Петя Неделчева се класира за четвъртфиналите на сингъл, на двойки жени и на смесени двойки на държавното първенство по бадминтон, което се провежда в новата зала "Европа" в ж.к. Дружба.

На сингъл възпитаничката на Орлин Цветанов, която е втора поставена в схемата, разгроми Михаела Чолакова с 21:2, 21:7. Следващата съперничка на Неделчева е Румяна Иванова.

В друга четвъртфинална среща Мария Мицова ще играе срещу Димитрия Попстойкова. 

На двойки жени Неделчева и Мария Мицова победиха Елеонора Генева и Виктория Пенчева с 21:6, 21:9 и в спор за място на полуфиналите излизат срещу Весела Маринска и Христомира Поповска.

На смесени двойки Неделчева и Алекс Влаар отстраниха във втория кръг вторите поставени Владимир Шишков и Мария Мицова с 21:15, 21:17.

При мъжете номер 1 в схемата Иван Русев спечели срещу Пейо Бойчинов с 21:15, 21:17. Алекс Влаар надделя над Димитър Делчев с 21:16, 21:16 и се класира за четвъртфиналите, където ще играе с Русев.

На смесените двойки номер 1 Филип Шишов и Димитрия Попстойкова победиха Константин Петков и Симона Гърдева с 21:10, 21:7.

Сестрите Стефани Стоева и Габриела Стоева не участват в първенството, а по-рано днес се отказа и водачката в схемата Линда Зечири.

Утре надпреварата продължава с четвъртфиналите и полуфиналите в петте категории./БТА