Мани Пакиао се самообяви за победител в "Боя на века" срещу Флойд Мейуедър в Лас Вегас. Филипинският боксьор загуби срещата с единодушно съдийско решение, но смята, че е бил по-добър в 12-рундовата битка.

Негов ляв удар в четвъртия рунд за кратко зашемети американеца, който обаче като цяло направи достатъчно, за да бъде обявен за победител и от тримата съдии. Мейуедър предимно се отбраняваше, но доминираше след седмия рунд. "Мисля, че спечелих този бой, той не направи нищо", заяви Пакиао непосредствено след мача.

Мейуедър пък прегърна топло съперника си след края и обяви, че му сваля шапка за стореното на ринга, като призна, че филипинецът е имал своите моменти в боя. За 36-годишния Пакиао това бе шесто поражение в кариерата, победите му са 57 (38 с нокаут). Две години по-възрастният от него американец остава без загуба в 48 мача на професионалния ринг (28 с нокаут). Иначе за последно той претърпя поражение от българина Серафим Тодоров в полуфиналите на Олимпиадата в Атланта през 1996 г. /БГНЕС