Националните ни тимове за младежи и девойки отпадната от отборната надпревара на Европейското първенство в София. В последните два дни Денислав Иванов стана шампион на 55 кг, докато Иван Стефанов донесе златен медал, на отборната надпревара днес и двата ни тима отпаднаха в репешажите. 

Младежите загубиха драматично още на старта от силния отбор на Русия с 2:3 победи. Нашите чакаха победа на руснаците над Франция, за да стигнат поне до репешажите, но младите “петли” поднесоха една от големите изненади в турнира и стигнаха до победата. Така участието на младежкия ни тим приключи. 

Достатъчно драматично беше и при девойките. Там нашите започнаха със загуба от 2:3 от Сърбия. Западните ни съседки обаче стигнаха до полуфиналите след 3:2 победи над Великобритания и така ни “изтеглиха” на репешажите. 

Там нашите бяха надиграни с 2:3 загуби от Великобритания. Островитянките поведоха набързо с 2:0 победи след като Цветелина Димитрова загуби с ипон от Явадиън, докато Ейми Грант надигра с юко Анелия Островска. 

Изабел Христова върна надеждите на България след красива победа с ипон над Луси Дей. Решителната среща между Изабела Христова и Топрак бе повече от драматична. Двете джудистки завършиха при изключително равенство в редовните 4 минути. Така се стигна до Golden score, където двете водиха битка още 2 минути. Главният съдия обаче наказа с шидо за пасивна игра българката и така Великобритания поведе с 3:1 победи. В мач без значение, но за престиж Илина Стоянова победи убедително с ипон Клоуи Нън за крайното 2:3. 

Полуфиналите при младежите противопоставят Холандия на Франция и Украйна на Грузия. Двойките при девойките са Русия - Италия и Сърбия - Хърватия.