Спортният талант на „Еврофутбол“ Ангел Кодинов, грабна квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро в дисциплината 1000 метра едноместно кану.

Това стана факт, след като 18-годишният пловдивчанин зае 3-то място във финала на дисциплината, а победителят – Леонид Карп от Румъния триумфира и в още една олимпийска гонка – тази в двуместното кану заедно с Стефан Андрей Страт.

Според регламента на международната федерация, представителите на северната ни съседка освобождават квота в едноместното кану, която се присъжда на следващия по сила състезател – в случая на Ангел Кодинов!

Така, заедно с още петима Спортни таланти на „Еврофутбол” – Милица Мирчева, Мирослав Кирчев и параолимпийците Михаил Христов и Денислав Коджабашев, Ангел Кодинов става шестият, който ще представлява България на олимпийските игри в Бразилия.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.