Женският национален отбор по борба спечели сребро и бронз в последния ден на турнира „Дейвид Шулц” в Колорадо Спрингс (САЩ). Със сребро се окичи Мими Христова (58 кг) , трета от Евро 2014. На финала тя отстъпи пред представителката на домакините Али Рагас с технически туш 0:10.

Преди това тя тушира Грифин (САЩ) за 2,30 мин, а после победи Кейси Кампел (САЩ) с 4:1, информира официалният сайт на Българската федерация по борба.

Бронз взе Евелина Николова (55 кг). В спорт за отличието бронзовата медалистка от Евро 2013 при девойките тушира за 4,49 мин мексиканката Алма Еското. Това бе втора победа над съперничката й в рамките на турнира. Двете се срещнаха и в първия двубой който нашето момиче спечели с технически туш 10:2.

Преди да стигне до малкия финал Николова излезе още два пъти на тепиха – загуба в третата минута от Сара Хилдебранд (САЩ), след което тушира за 1,37 мин друга американка - Росмари Флорес.

Световната шампионка за девойки от 2013-а Елица Янкова (48 кг) остана четвърта. В решителната среща тя падна от Г. Морисон (САЩ) с 1:11.

Още при първото си излизане на тепиха националката падна с туш за 1 мин от Виктория Антъни (САЩ). Но след това в групата на загубилите се реваншира с три туша – над Е. Голстон (САЩ) за 2,44 мин, мексиканката Мартина диаз Бутоз – 10:0, както и над А. Лампе (САЩ) за минута.

Четвърта остана и Джанан Манолова (63 кг), трета от Евро 2014. В спор за бронза тя падна от канадката Брекстон Стоун с 3:4. Джанан стартира с туш само за 29 сек срещу Лариса Далиева (Канада). Но после падна също с туш за 4,39 мин от Ерин Клодго (САЩ). Последваха победи срещу канадката Келесте Контатн-Родригу с туш за 3,52 мин, мексиканката Синтия Репицо с 11:0, и американката Брени Грахам с 4:3.

В кат. до 69 кг Даяна Иванова отпада в репешажите. Тя стартира с поражение с технически туш от Вероника Карлсон (САЩ), последва победа срещу Лори Рамос (САЩ) с 8:2 и загуба от Тамара Менса (САЩ) с 0:10.

В Щатите националките ни са водени от Петър Касабов, помощник треньор на представителния ни тим за жени и старши треньор на девойките.

Така българските борци приключиха с общо 8 медала на "Дейвид Шулц"– 4 при класиците, два при свободняците и два при жените, като Иво Ангелов и Кирил Терзиев триумфираха с титли.