След трите наши боксьорки, които се класираха за полуфиналите на международния турнир „Странджа“, най-малко бронзови медали от надпреварата си осигуриха и двама от представителите ни при мъжете. 

Айрин Исметов и Кристиян Димитров спечелиха срещите си от четвъртфиналите и продължават борбата за титлите. 

Исметов изигра първия си мач на „Странджа“, като в кат. до 64 кг победи, макар и трудно боксьора от Ирак Карар Кадхим Сам. Двубоят им бе доста оспорван и равностоен, като и двамата си размениха сериозни удари. Айрин бе по-активен в първия рунд, но съперникът му надделя във втория. И двамата се хвърлиха да атакуват в последния трети рунд и до последния гонг победителят изглеждаше неясен. 

Съдиите обаче отсъдиха в полза на българина – 2:1 (29:28, 28:29, 29:28), което предизвика бурното недоволство на иракския щаб. Кадхим Сам дълго време отказваше да напусне ринга, а треньорите му наскачаха да искат обяснение от съдиите и супервайзора на турнира. В крайна сметка след намесата и на охранителите, скандалът бе потушен, въпреки че иракчаните отказаха да приемат загубата. 

Съперник на Айрин Исметов на полуфинала ще бъде натурализираният азербайджанец Лоренцо Сотомайор, който победи в зрелищен сблъсък бразилеца Де Хесус. 
Кристиян Димитров си осигури участие на полуфиналите в кат. до 91 кг с победа по точки над Хенрик Саргсян от Армения след неединодушно решение на съдиите – 2:1 (29:26, 27:28, 28:27). Кристиян положи доста усилия на ринга, успя да вкара добри удари и като цяло бе по-активният в срещата. 

В спора за място на финала той ще се изправи срещу Геворг Манукян от Украйна, победил по точки руснака Евгени Кобзев. 

От двата сеанса на четвъртфиналните битки досега единствен със загуба от нашите се оттегли Мариян Момчев. В кат. до 75 кг той отстъпи на по-младия и бърз ирландец Майкъл Орейли.