Поредното 11-о издание на турнира „Децата на София“ предстои на 25-и април на Националния стадион „Васил Левски“. Една от най-добрите ни лекоатлетки Магдалена Христова за поредна година се е заела с организацията на детската надпревара.

Началото на турнира е в 10 часа, а финалът се предвижда за 15 часа следобед.

„Искаме да запалим децата да спортуват и не мога да не отбележа, че съм горда и щастлива от факта, че родителите вече имат друга култура. На стадиона има много деца и това ме прави щастлива. Само с тренировки не става трябва да има и изява“, сподели Магдалена Христова пред Гонг.

Тази година в програмата на турнира е включена и още една възрастова група - младша възраст, като това е още една възможност за децата да се изявят по някакъв начин. Включени са осем дисциплини, като децата от 5 до 12 години ще бягат само 60 метра, а на есенния турнир и за тях ще има повече дисциплини.

Новото тази година е таксата за участие за децата, които не са картотекирани във федерацията по лека атлетика. За деца до 10 години таксата е 5 лева, а за деца от 11 години и по-големи, таксата е 7 лева.

„Надявам се това да не изплаши желаещите. Правим го заради децата, за да имаме възможност да съберем бюджет, с който да покрием някакви разходи. При нас това е голям проблем – състезанията за малки деца и това може да ни помогне да организираме още едно състезание. Пълна информация всички желаещи могат да открият на сайта на българската федерация по лека атлетика – bfla.org. Състезанието е отворено за всички деца, които имат желание и не е задължително да тренират лека атлетика или да са картотекирани“, добави Магдалена Христова.