"Смятам, че сме готови, може да прозвучи нескромно, аз си мисля, че поне за две титли отиваме на Европейските игри", обяви треньорът на женския национален отбор по бокс Павел Сяров преди заминаването на тима за Баку.

В столицата на Азербайджан страната ни ще бъде представена от Стойка Петрова (категория 51 кг), Станимира Петрова (54) и Деница Елисеева (60).

"Аз лично съм доволен от момичетата. Смятам, че сме готови, може да прозвучи нескромно, аз си мисля, че поне за две титли отиваме на Европейските игри. Дори да не кажа три, но може би ще прозвучи алчно. Смятам, че всяка една от тях може. Деница също е в страхотна форма, тренира много. Разчитам и на трите, много ще се радвам, ако и трите станат първи. И трите могат", коментира Сяров на пресконференция днес в Пресклуб България.

Той обясни, че надпреварата в Баку ще бъде много силна. "В категория 54 кг първите 6 от световната ранглиста са европейки, те задължително ще бъдат в Баку. При 51 олимпийската шампионка е европейка, ще има поне 5 силни боксьорки. 60 кг също е традиционно силна категория за европейките", каза Сяров.

Основната съперничка на Стойка Петрова за титлата ще бъде британката Никол Адамс, която наскоро я победи на турнир в Испания. "Срещата започна и протече като цяло в едно надлъгване. Аз не успях да променя това в процеса на срещата. Може би трябваше да натисна и да се сбия повече с нея, но не успях да осъществя тази треньорска задача, която ми беше поставена. Затова се стигна до там, че не ми се отсъди нито един рунд", коментира Стойка.

Световната шампионка Станимира Петрова изрази увереност за предстоящото състезание. "Според мен съм готова да взема златния медал, чувства се подготвена, знам, че ги имам качествата и възможностите конкретно за това състезание. Все пак е състезание, всичко се случва. Засега сме 2:2 с моята противничка от Италия, мой ред е в Баку", сподели тя. /БГНЕС