Българският състезател на троен скок Румен Димитров сподели преди отпътуването си на Европейското първенство по лека атлетика в Прага, че подготовката му е преминала трудно, най-вече защото се налага да работи едновременно с това.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 5 до 8 март в Прага.

„Чувствам се много добре, моите очаквания са да си направя лично постижение и да вляза във финала. Това са ми очакванията, след като вляза във финала, ще мисля за по-нататък“, сподели Румен Димитров.

„Подготовката ми мина много добре, нямам контузии. Цялата подготовка беше трудна, защото се налага да работя и да тренирам. Пътувам със сакчето на гърба. Където акостирам, там тренирам. Това е като цяло, но хората са казали, всяко хубаво нещо пристига с много трудности.“

„Доволен съм от себе си за тази година и се надявам да успея да докажа себе си, особено на квалификациите, а като вляза на финала, ще го мислим“, сподели Румен Димитров.

„Не съм на принципа да следя конкуренцията, гледам себе си. Като отида на състезанието искам те мен да гледат, а не аз тях. При жените очаквам, Габриела Петрова да стане първа. Тренирахме заедно, в една зала. Знам през какво мина тя, доста контузии имаше, доста травми, завиждам й като цяло, защото ако бях аз, нямаше да оцелея, щях да се откажа. Тя е мъжко момиче и трябва да стане номер 1 в света. Очаквам и останалите да покажат добро ниво и нашите началници да са доволни от нас.“

„На открито е много по-различно от залата. Предполагам, че всеки един състезател, който отиде на Купа Европа ще се опита да се докаже и там, за да се изкачим в по-горната лига. Много ще се надявам и аз да съм там“, завърши Румен Димитров.