Няма промяна в състоянието на гимнастичката и едно от "златните момичета" Цвети Стоянова, тя е в съзнание, но то е потиснато. Така д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор на „Пирогов", поясни информациите от днешния ден за тежко пострадалата гимнастичка от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Тервел Пулев във Facebook: Цвети Стоянова отвори очи

Боксьорът Тервел Пулев написа по-рано в профила си във Facebook, че е научил от брата на Цвети, че тя е отворила очи. "Относно публикации за даряване на кръв за Цвети Стоянова, току-що лично брат й ми каза, че вече е събрана достатъчно кръв за евентуална нейна операция. Отзовали са се много хора по думите на доктора, предадени от Найден Стоянов! Също каза, че прогнозите са обнадеждаващи, и че си е отворила очите", написа Пулев в социалните мрежи.

По-късно пред Нова брат ѝ потвърди това.

След потърсена информация от болницата, д-р Стоян Сопотенски съобщи за Дарик, че състоянието на момичето не се е променило:

"Няма противоречие в нито едно казано до момента. Брат й не знам какво е казал. Още относно първата информация, която дадохме, никога не сме казвали, че тя не е в съзнание. Цвети още от самото начало си отваря очите, в съзнание е, само че е интубирана и седирана, т.е. е приспана, а съзнанието й е подтиснато и когато се премахне това, тя наистина си отворя очите, но тя никога не е спирала да ги отваря", обясни пред Дарик д-р Сопотенски и поясни, че казаното от близките на Цвети е по-скоро лично емоционална реакция.

"Най-вероятно не е била толкова седирана, те са й говорили и тя е отворила очи, но това тя винаги си го е правила. Това съм го казал от самото начало", допълни специалистът.