Със стилно тържество българска федерация по художествена гимнастика отбеляза рождения ден на легендарната треньорка Нешка Робева, която днес навършва 70 години. В зала 3 на НДК се събраха стотици гости, като сред присъстващите бяха както голяма част от "златните момичета" на Робева, така и гости от отборите, които ще участват на световната купа в София, която ще бъде проведена от петък до неделя в "Арена Армеец".

"Благодарна съм на съдбата за този много динамичен живот. Казват, че стресът е причината за всички болести, но аз ако не съм под стрес все едно не живея. Толкова години да си в спорта и да се сблъскаш с толкова силни характери и да ги преодоляваш си е чист героизъм. Резултатите обаче бяха изключителни”, коментира Нешка Робева и продължи:

"Никога не съм търсила конфликти, а и преди 10 ноември ми изработиха една биография, в която бях определена като конфликтна личност. Аз съм човек, който много бързо изригва, понякога казвам непремислени думи, но винаги се извинявам, когато съм засегнала някой."

"За много работи съм благодарна. Аз съм човек, погален от Съдбата. Имам наистина интересен живот. Преминала съм от много високи върхове до безумни сривове, но най-благодарна съм, че народът ми винаги ме е подкрепял и винаги съм чувствала тази подкрепа", заяви още Нешка Робева.