В часовете преди големия двубой в тежка категория срещу Самюел Питър Кубрат Пулев демонстрира чудесна форма при официалното претегляне. Тя няма как да не е резултат от работата с добре известния германски специалист Ули Вегнер.

Пред камерата на NOVA германецът призна, че още при първата си тренировка с Кобрата е внесъл една голяма промяна при него. Каква точно? Може би ще се изненадате, когато чуете.

"Първото нещо, което промених при него, беше обръщението. При мен съществува само учтивата форма „Вие“. Към него се обръщам на „ти“, но аз съм „г-н Вегнер“, обясни колоритният 74-годишен специалист.

"Да, ние си говорим на „Вие“, но не е толкова важно какви са отношенията между мен и треньора", потвърди Кубрат. "По-важно е да го разберат това и хората в България, защото тази култура ни е нужна и на нас. Естествено, в Германия се научих и на много неща, които преди не съм ги осмислял. Дори не съм се и замислял над тях. Това е един от примерите – не може да говориш с всички хора на „ти“."

ВСИЧКО ОКОЛО БОКСОВОТО СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА ОТКРИЙТЕ ТУК!

"Питър е неудобен боксьор, който от този тип, който върви постоянно напред. Опасен боксьор, „взривява“ от време на време. Както стои спокойно, изведнъж „взривява“ и прави хубави атаки, силни удари, точни, изненадващи неудобни. Прави понякога неспецифични за бокса удари. Един от тези удари може да бъде фатален. Точно затова работя върху това да бъда супер концентриран и да мога да противодействам максимално."

"Това е бокс. Това не е някой друг спорт. Това е бокс, а тук нищо не се знае, докато не свърши мача. Виждал съм пред очите ми обрати, обрати в последните 10 секунди. Нокаут в последните 10 секунди на 12 рунд. Човекът води през цялото време, бие, подиграва се с противника и в последните 10 секунди го удариха и загуби с нокаут. Така че за какво говорим изобщо."