Ансамбълът на България по художествена гимнастика, който завоюва бронзов медал на Олимпиадата в Рио, готви грандиозен спектакъл-бенефис на 17 ноември от 19.30 ч. в  „Арена Армеец“.

Илиана Раева, Ина Ананиева и момичетата обаче повдигнаха съвсем леко завесата, за да запазят интригата около представлението, отразяващо кариерата на "Златните момичета" и пътя им през годините, извел ги и до световната титла. в многобоя.

Организаторите на събитието от 24/7 entertainment също помогнаха в разкриването на прелюбопитния сценарий на прощалния спектакъл за гимнастичките от ансамбъла.

В шоуто по специален начин ще бъдат представени момичетата както като едно цяло, така и като индивидуалности. За целта ще бъде използван огромен екран с мултимейдийна проекция, като ще бъдат излъчени непоказани досега кадри от кухнята, както и интервюта с момичетата, проследяващи пътя им.

Няма да бъде използвана традиционната за състезания бяла светлина, а такава, комбинирана със специални ефекти.

източник: БГНЕС

Видимостта от всички места по трибуните на залата ще бъде еднаква. Спектакълът ще бъде стегнат, с времетраене около 1-1.15 ч.

Други гимнастички, освен тези от ансамбъла, няма да участват в шоуто. Това са петте бронзови медалистки от Рио – Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и две от момичетата, с които започна пътят на този отбор – Катрин Велкова и Елена Тодорова. Ще присъства и пострадалата преди няколко месеца, но възстановяваща се тяхна съотборничка Цветелина Стоянова.

Поканени са да присъстват отборите на Русия и Италия – ансамблите, с които нашите момичета имаха най-голямо съперничество и ги свързва голямо приятелство.

Шоуто е озаглавено „ОТБОРЪТ – Бенефисът на Златните момичета 2010 – 2016 г.“, като организаторите и участничките в него обещават наистина незабравими моменти за зрителите.

Култова за футболните ни национали дата 17 ноември /б.р. 1993 г. и "Парк де пренс" / съвпада случайно с бенефиса на ансамбъла, разкри Раева. "Именно за това сме го озаглавили ОТБОРЪТ", добави шефът на федерацията.

Спектакълът може да бъде представен евентуално и в други големи български градове впоследствие.

На пресконференцията, с която бе анонсиран спектакълът, бяха изложени купи и уреди на ансамбъла, които са съпътствали работата им през годините.