Една от най-талантливите ни млади състезателки по спортна гимнастика Елизабет Василева сподели, че мечтае да се представи на високо ниво по време на Световната купа във Варна. 

Василева е държавна шампионка за 2012, 2013 и 2014 година, носителка на Купа България за 2012 и 2014 година и вече може да се похвали с множество медали от международни състезания.

“Започнах да се занимавам със спортна гимнастика през 2012 година, заради брат ми. Преди това съм тренирала художествена гимнастика и акробатика. Уменията от тези спортове много ми помагат сега, особено когато играя на греда. Спомням си, че когато се пренасочих към спортната гимнастика трябваше да наваксвам много в сравнение с връстниците ми. Никога не се отказвам и винаги искам да съм перфектна във всичко”, разказа 16-годишната Елизабет.

Елизабет Василева

източник: Организационен комитет Световна купа Варна, 2016

“Тренировките ми продължават около 6 часа на ден, а най-любими са ми съчетанията на греда и земна гимнастика. На тях се чувствам най-спокойна и играя с голямо удоволствие”, коментира още Елизабет Василева и добави:

“Моят идол е Йордан Йовчев. Той е изключителен спортист с успехи, които предполагам скоро няма да мога да бъдат надминати. Обичам да ходя на състезания. Всеки път тръпката и емоциите са различни. Особено сега, когато съм в националния отбор. Чувствам отговорност, определено, не само за себе си, но за труда на моя треньор - Филип Янев, както и за всички средства, които са вложили моите родители. Искам да се представя на високо ниво по време на Световната купа във Варна. Фактът, че защитавам националната чест ме мотивира още повече. Ако трябва да избера три думи, с които да се опиша, това ще са: талантлива, умна, забавна.”