Българският атлет Митко Ценов завърши пети на 3000 m с препятствия по време на турнира от Диамантената лига по лека атлетика в Стокхолм.

Националният ни рекордьор в дисциплината постигна личен резултат за сезона от 8:21.89 минути, и сподели, че е бил много близо до най-доброто си постижение изобщо.

"Проведох самото бягане доста предпазливо, както и исках. Първият километър минах бавнично, но пак ми излезе бягането, и бях на много малко да направя личен рекорд. Надявам се до Световното първенство всичко да бъде на шест. Мисля, че мога да бягам много под 8.20, трябва ми по-силно тръгване и да съм уверен в себе си," заяви за Гонг Ценов.

В момента той е в Румъния, където се готви за Балканиада. След това идва и Световното първенство по лека атлетика: "Целта ми за Световното е да вляза във финал, и след това да се боря за най-добро класиране."

Емоциите и впечатленията от Диамантената лига в Стокхолм: "Имаше много атлети от голям ранг, които съм гледал само по телевизията. Всеки състезател иска да влезе в тази обстановка, да е сред най-добрите. Снимах се с Мутаз Баршим, той ми е идол, много е печен, снимахме се и си говорих с него, беше много хубаво."