Почетен плакет на Министерството на младежта и спорта връчи министър Красен Кралев на Антоанета Бонева, спечелила сребърен медал на 25 м пистолет на Първите европейски игри в Баку.

Кралев поздрави медалистката за отличното представяне и й пожела успешна подготовка за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. На срещата в ММС присъстваха също Мария Гроздева – президент на Българския стрелкови съюз, и нейният треньор Валери Григоров.  

Красен Кралев и Антоанета Бонева

източник: ММС

Гроздева благодари на Кралев за подкрепата и обяви, че очаква да спечели виза за Рио де Жанейро до края на годината. До момента спортната стрелба има завоювани три олимпийски квоти – на Антоанета Бонева, Антон Ризов и Самуил Донков.

Красен Кралев и Антоанета Бонева

източник: ММС

„Благодаря Ви за проявеното уважение и внимание към нас. Това ни вдъхва допълнително увереност и самочувствие. Радвам се, че постигаме успехи и проблемите на нашата федерация бяха решени благодарение на Вашата лична намеса“, заяви Гроздева.

Красен Кралев и Антоанета Бонева

източник: ММС

Два дни преди да започне европейското първенство в Марибор, в Любляна ще се проведе европейска асамблея, на която се очаква Българският стрелкови съюз да бъде приет за член на Европейската федерация по спортна стрелба, обяви още Мария Гроздева по време на срещата с министър Красен Кралев.

Красен Кралев и Антоанета Бонева

източник: ММС