„Много труден мач за мен. Това беше първата ми победа на международния ринг при мъжете“, заяви боксьорът ни в категория до 74 кг Максим Цветков, който спечели мача си на Купа Странджа срещу бразилеца Лукаш Мартинс с 12:11.

„Бразилският ми съперник беше непознат за мен, но всички видяхте, че един много здрав състезател и беше изключително трудно. Ще дам всичко от себе си и на полуфинала утре. Чувствам се в страхотна форма. Искам да изкажа благодарността си към хората в залата и към семейството си за подкрепата“, допълни Цветков.

Иво Йорданов, който загуби с 16:22 от Рустам Адзинаев от Беларус в категория до 64 кг сподели: „Първо искам да благодаря на зрителите за страхотната подкрепа към мен. Не крия, че съперникът ми е много класен. Винаги ме е побеждавал на спарингите и то с голяма разлика, но сега пред родна публика бях длъжен да дам всичко от себе си, за да го победя. Вярно е – малко не ми достигна, но така е в нашия спорт. Радвам се и за добрите думи, които получих от Михаел Таков. Той ми каза, че съм играл без грешка, като единствено липсата на опит ми е попречила да го победя. Утре ставам на 19 години и успехът щеше да бъде чудесен подарък за рождения ми ден. Продължавам да тренирам още по-усърдно и съм сигурен, че победите ще дойдат.“