Лидерите в Черноморска колоездачна лига "Спринт" караха най-бързо и за "Купа Равда". Състезанието в курортното черноморско село беше 11-и, предпоследен, кръг от веригата.

При момчетата до 12 г. победител стана Йордан Петров от Сините камъни Сливен, който оглавява и генералното класиране с 64 точки. Във възрастовата група до 14 г. над всички отново беше Даниел Иванов от Загорец Нова Загора. Той е още по-убедителен водач в сборното подреждане със 115 точки.

"За нас е чест и удоволствие да създаваме условия за надпревара на малки колоездачи от цялата страна и ще го правим и занапред. Тази качествена проява на бъдещи големи шампиони оцветява по чудесен начин тържествената атмосфера в дните около официалния празник на селото", заяви след състезанието кметът на Равда Андон Бакалов.

Последният, 12-и, кръг от Черноморска колоездачна лига "Спринт" ще бъде на 4 октомври в Слънчев бряг за едноименната купа. Там освен момчетата от двете възрасти ще участват и юноши младша възраст, при които водач е Нягол Няголов от Бургас с 88 точки.