Освен футболните си умения именити играчи на Астън Вила ще покажат силата си и на голф. Това ще се случи на специален голф турнир на 26 и 27 май в Правец, като част от благотворителния тур на английския клуб у нас. Голяма част от 100-членната делегация ветерани на Астън Вила ще демонстрира умения със стикове в „Риу Правец Голф и Спа Резорт”.

На 26 май от 15:00 часа предстои мачът „Легенди на България - Легенди Астън Вила” в чест на Стилиян Петров. Легендата на българския футбол Христо Стоичков и рекордьорът по отбелязани голове с националния отбор Димитър Бербатов, ще вземат участие в благотворителния мач на стадион "Васил Левски” под егидата на БФС и с помощта на МФВС. Начело на българския тим ще бъде Димитър Пенев. Футболната ни централа пък готви изненада за феновете, които ще са на стадиона, но каква ще бъде тя, ще стане ясно на 23 май. Всички приходи от билетите, които са по 10 лв., са за Министерство на здравеопазването – фонд за лечение на деца.

У нас пък пристигат ветераните на Вила Стан Колимор, Лий Хендри, Марк Kлей, Tони Dейли, Mарк Дрейпър и други. Треньор на тима ще бъде бившият наставник на Арсенал, Мидълзбро, Болтън и други – Брус Риох с над 150 мача в кариерата си на футболист за Астън Вила.

Подготовката за този балготворителет тур се води половин година. Всички средства от футболния мач в София ще бъдат дарени за болните от левкемия деца. Повече подробности се очакват и на пресконференцията на 15 май на стадион „Вила Парк”, на която ще присъстват организаторите от асоциацията на ветераните на „Астън Вила”.

„Благодаря на всички за подкрепата за осъществяване на това фантастично събитие в помощ на Стилиян Петров. Асоциацията на ветераните на Астън Вила е създадена преди 18 години за подкрепа на нашите футболисти от минало и настояще. Звездите на Вила играят от 15 години и в този период сме събрали 5 милиона лири за благотворителност. Връзката със Стилиян разбира се ни даде възможността да осъществим този проект", каза мениджърът на ветераните на Астън Вила Дейвид Нортън.

„Христо Стоичков обеща да подкрепи събитието и да играе в мача. Бербатов се съгласи да играе докато летяхме в самолета. Стилиян Петров, в зависимост от здравето си, не знаем дали ще успее да дойде. Всички наши футболисти играят без заплащане и за тях ще е голяма чест да излязат на терена срещу такива звезди от калибъра на българските футболисти. Стилиян към този момент е добре и се подобрява. Това е много личен въпрос и уважаваме личното му пространство. Продължава да има добри и лоши дни, но се чувства все по-добре", коментира още Нортън.