Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев сподели своите опасения относно възможността Световната купа по гимнастика и акробатика да се провали.

Състезанието трябва да се проведе от 7 до 9 май, но зала Конгресна във Варна все още е в ремонт.

„Ако се провалим този път, просто ще ни закрият като федерация. Беше ни дадено голямо доверие след провеждането на Европейското първенство през изминалата година. Получихме много суперлативи и похвали, това и помогна да спечелим домакинството на това състезание, което за първи път в света се провежда съвместно с акробатиката. Ние нямаме друг, алтернативен вариант и всички съпричастни трябва да направят всичко възможно да се проведе“, сподели Краси Дунев.

„Със сигурност няма да е по изискванията и по начина, по който ние искаме да се случи, но сме готови на компромиси. Правим всичко възможно, работим денонощно. Лично Бруно Гранди (президент на ФИГ) и Андре Гайсбюлер (ген.сек.на ФИГ) си купиха билети преди четири месеца, да присъстват на Световната купа, а това не се случва често, те да присъстват на Световна купа“, каза още Дунев.

„Дано и Господ да ни помогне наистина да се случи тази Световна купа“, завърши Дунев.

Организационният комитет на състезанието даде пресконференция по-рано през деня. На нея представителите на двете федерации обявиха, че макар и с много компромиси се надяват все пак залата да бъде пусната в експлоатация най-късно на 1 май.