Министърът на спорта Красен Кралев пожела на националния отбор по художествена гимнастика успех за новия сезон. Той посети тренировката на грациите в залата на стадион „Раковски“ този следобед.

Красен Кралев се запозна лично с всички национални състезателки, като изгледа част от заниманието на момичета. Министърът остана изключително доволен от показаното – новите композиции на гимнастичките за предстоящия сезон.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева запозна Красен Кралев с процеса на работа в залата.

От своя страна, освен съчетанията си, грациите подариха на министъра книга с историята на този красив спорт.

Малко след това Красен Кралев посети и залата по спортна гимнастика, която също се намира на стадион "Раковски". В ролята на домакин влезе президентът на Българската федерация по спортна гимнастика - Красимир Дунев.

Първото състезание за годината е през тази седмица. Националният отбор заминава за Гран при за Москва в сряда, 18 февруари.

България ще бъде представена в Русия от ансамблите за жени и за девойки, както и Мария Матева в индивидуалното при жените и Йоана Николова при девойките. Състезанието ще се състои от 20 до 22 февруари в руската столица.