Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи благотворителната инициатива за набиране на средства, с които ще бъдат закупени инсулинови помпи за деца, страдащи от диабет.

„За мен и моите колеги от българското правителство е чест да сме част от тази кауза, защото от близо 300 хиляди болни от диабет 50 хиляди са деца. Крайно време е нашето общество да разбере, че те по нищо не се отличават от останалите деца. Трябва силно да ограничим опитите за дискриминация и в детските градини, и в българските училища, защото те имат право на същото внимание и грижи като своите връстници“, категоричен бе Кралев.

„Като министър на младежта и спорта и като лекар мога да кажа, че спортът е изключително важен за подобряване на здравословния статус на подрастващите. Алпинистът Боян Петров, който е болен от диабет, но изкачи пет осемхилядника, се радва на голяма популярност сред българите и е пример за всички деца и младежи, болни от диабет, че чрез спорта могат да постигнат много“, даде пример Кралев. И увери, че за каузи като тази организаторите на кампанията от асоциация „Докосни дъгата“ винаги могат да разчитат на подкрепа.

Г-жа Денислава Ангелова, съучредител на асоциацията, благодари на Красен Кралев за оказаната съпричастност, както и за топките, които е дарил на отбора по футзал на хора с диабет. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS