Световноизвестният германски колоездач от близкото минало Олаф Лудвиг привлече  национал на „Цар Симеон 1898“ в своя клуб в Германия. Нако Георгиев вече официално е състезател на континенталния велотим „Щьолтинг“, след като трансферът му бе финализиран успешно. 19-годишният пловдивчанин бил набелязан от Лудвиг след поредицата си силни стартове с националния юношески и младежки отбор на България, където неотменно е викан от държавните ни селекционери. От Нова година Георгиев за първи сезон се състезава вече при мъжете и трансферът му в Германия ще бъде голям скок в кариерата му, коментират специалистите.

Нако направи вече и първите си състезания за „Щьолтинг“, който е най-добрият отбор за мъже до 23-годишна възраст в Германия. В момента живее в градчето Гера, където живее и самият Лудвиг. Всеки ден заедно с германския ас, българинът пътува до клубната база на „Щьолтинг“ за тренировки. Градчето е родно място и на олимпийската шампионка в скока на дължина от Барселона и Сидни Хайке Дрехслер. 

Съотборници на българина са бивши световни шампиони за юноши и момчета с големи шансове за пробив в Про тур отбори за догодина. 

"Много съм доволен от този трансфер, защото да се състезаваш в Германия за континентален отбор си е голямо предизвикателство. Освен това отборът ни действително е най-добрият клуб за младежи", коментира Нако Георгиев и добави: "Имаме доста силни състезания, имам стартове всяка седмица откакто съм в Германия. Но няма какво да крия – има още много какво да уча за карането в Европа."

Георгиев допълва, че Олаф Лудвиг му е направил силно впечатление като отличен специалист и човек. 

"Олаф много добре се отнася с нас, много добре се разбираме и с момчетата от отбора", разказва Нако Георгиев и още: "Само езиковата бариера малко ме затруднява, добре че всички знаят английски език, на и аз се старя да науча по-бързо немския."

Работата на Нако Георгиев с легендарният германски колоездач Олаф Лудвиг в континенталния му велотим „Щьолтинг“ ще бъде голяма полза за развитието на българина, смятат спецове.

Лудвиг е олимпийски шампион по колоездене на шосе от олимпийските игрите в Сеул през 1988 година, както и световен шампион на шосе през 1981 год. Роденият на 13 април 1960 година немец е рекордьор по участия в Пробега на мира, в който е шампион през 1982 и 1986 година, като в този престижен тур той  е и рекордьор по етапни победи – 38.  

Олаф е победител и в престижната Обиколка на Франция "Тур дьо Франс" през 1990, първи на пробега Amstel Gold през 1992, носител на Световната купа (шосе) на UCI през 1992, призьор от пробега Париж-Рубе.  

След като приключва изключителната си спортна кариерата през 1996 година, 55-годишната германска звезда в колоезденето става PR мениджър на отбора "Т-Мобайл", а по-късно и негов мениджър. Напуска този клуб през 2006 година и става главен мениджър и треньор на „Щьолтинг“.  

Освен това, Лудвиг паралелно се занимава и с няколко проекта в колоезденето.